Kundspecifikt

 Jag gör en hel del kundspecifika jobb, såsom köksinredning, måttanpassad förvaring och möbler med en speciell funktion eller form som inte hittas i vanliga möbelaffärer. 

Köksinredningar

Jag har en grundkonstruktion för att bygga kök som kan anpassas efter olika mått och förutsättningar.
Det är massivt trä i stommar, frontramar, innerlådor och hyllplan medan plywood kan användas i dörrspeglar och bakstycken.
Stilen kan anpassas med olika träslag, profiler på luckor och lådor, stil på socklar och typ av gångjärn, men genomgående för ett kök från Eknäs Design är att det är klassisk stil och handgjort. Vill man ha ett modernt, slätt och högblankt kök med utanpåliggande luckor och lådor så finns det bättre leverantörer. 

Arbetsgången är att jag först gör ett besök och diskuterar i detalj önskemålen, såsom stil, träslag, mått, önskade lådor och skåp m.m. Speciellt viktigt för mig är att få en förståelse för funktionella önskemål, hur köket ska användas och vilka funktioner man vill ha, och sedan kommer jag gärna med förslag på hur man kan uppnå detta.

Resultatet från denna första diskussion ritar jag sedan upp i en enkel skiss och gör en kalkyl på vad kostnaden kan bli.

Detta kan sedan stötas, blötas, ändras och justeras (man ska inte ha för bråttom), och först när alla detaljer är spikade och kostnaden accepterad så drar jag igång arbetet med en detaljerad ritning, materialanskaffning och bygge.

Delarna byggs huvudsakligen som färdiga moduler i min verkstad, medan högskåp som ska gå hela vägen till tak byggs på plats med förberedda delar

Måttanpassad förvaring

Samma metodik som för de måttanpassade köken kan ofta användas även för andra inredningar, såsom platsbyggda garderober, badrumsinredning, bokhyllor och bänkar

Möbler med en specifik funktion

Ibland har man ett behov av en möbel med någon specifik funktion, mått eller utförande som inte går att hitta i vanliga möbelaffärer. I bildspelet ovan kan man se några exempel som jag gjort. Det kan vara en byrå som ska få rum på ett speciellt ställe, en musikmöbel som knappt går att finna i dessa tider av streaming, speciellt inte med plats för de prylar man  har, eller en möbel som måste ha speciella mått. 

Om ni kommer med era önskemål så gör jag ett förslag inom gränsen för vad jag kan åstadkomma!